Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα Πάγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ για το κράξιμο


"τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση".
«εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους»
Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος ειπε ο Θοδωρος Παγκαλος
ενω ο ΣΥΡΙΖΑ απαντησε:
«Είναι δύσκολο να ανοίξει κανείς διάλογο με τον γνωστό κ. Πάγκαλο, ο οποίος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται στον ίδιο και την κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Όσον αφορά τα μυθεύματά του περί τρομοκρατικής επίθεσης, τον διαψεύδει το βίντεο, που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις. Εκείνη που τελικά δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, αλλά και στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, και στη νεολαία".

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


Τα λογια στα συννεφα...και εμεις πεταμε στα συννεφα...με τα λογια, χτιζεις ανωγεια και κατωγεια...Ο Γιωργακης χτιζει τη Νεα Ελλαδα...με λογια...επεα πτεροεντα.. (ψυχραιμια, Ελληνα)

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΣ η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΟΥ...!!


Οδεύουμε προς δραματική υποβάθμιση της υγείας. Οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς. Τί θα γίνει η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ», την οποία απέκτησε το Ίδρυμα με τις εισφορές των ασφαλισμένων και στην οποία περιλαμβάνονται και 27 μεγάλα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς???

Αδιέξοδο και ταλαιπωρία στο ΙΚΑ


Ετυμολογία

ταλαιπωρία < αρχαία ελληνική ταλαιπωρία < ταλαίπωρος


Ουσιαστικό

ταλαιπωρία θηλυκό

  1. σωματική ή ψυχική καταπόνηση
    Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Συγγενικές λέξεις

Συνώνυμα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Επιμένει ο Θ. Πάγκαλος στο «μαζί τα φάγαμε»


«Αν τα φάγαμε όλοι μαζί, στον Πάγκαλο φαίνονται, λέει ένας φίλος μου που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα, είναι αλήθεια, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». Είναι οι πρώτες γραμμές του άρθρου του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που προκάλεσε την αντίδραση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος έστειλε απαντητική επιστολή στον κ. Βαξεβάνη, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε συνυπεύθυνοι κύριε Βαξεβάνη και φυσικά, ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης».

Παραθέτουμε όλο το κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ κύριε Βαξεβάνη,
Διάβασα στην ιστοσελίδα σας ένα άρθρο σας με τίτλο “Αυτοί που τα έφαγαν και αυτοί που χωνεύουν την αλήθεια…”.
Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου και με όσα υποστήριξα σε δηλώσεις μου κατά το παρελθόν. Χαίρομαι μάλιστα που καταλήγετε περίπου στα ίδια συμπεράσματα. Θα συμφωνήσω ιδιαιτέρως με την παρατήρησή σας ότι «υπάρχουν αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν έφαγαν, δεν προσκύνησαν για να μπουν στο Δημόσιο, δεν κορόιδεψαν κανένα» και επειδή ακριβώς “τους κάνω παρέα” δήλωσα αυτό που δήλωσα στη συνέντευξή μου στο Βήμα της 31/12/2010 αλλά και παλαιότερα στη Βουλή.

Η περίφημη, πλέον, ρήση “μαζί τα φάγαμε” δεν είχε τελεία. Είχε συνέχεια που είναι καταγεγραμμένη στα Πρακτικά της Βουλής και είναι, εν συντομία, ότι στο ερώτημα “που πήγαν τα λεφτά”, η απάντηση είναι ότι τα φάγαμε μαζί σε ένα άθλιο σύστημα διορισμών, εξυπηρετήσεων και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Είμαστε συνυπεύθυνοι κύριε Βαξεβάνη και φυσικά, ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης.
Πάντως, αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δηλώσεις μου -μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μου- αλλά και σε δημοσιεύματα του τύπου θα δείτε ότι εδώ και πολλά χρόνια υποστήριζα και υποστηρίζω τις ίδιες θέσεις γι’ αυτά τα θέματα. Μόνο που παλαιότερα ελάχιστοι είχαν διάθεση να με ακούσουν και ακόμα λιγότεροι να δεχθούν όσα έλεγα, διότι τότε ήταν οι εποχές των παχέων αγελάδων. Θα σας θυμίσω μόνο ότι υπήρξα από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του νόμου Πεπονή και ότι ακόμα και την περίοδο της σύγκρουσής μου με τον Κώστα Σημίτη, η
κριτική μου αφορούσε κυρίως την απουσία μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και την ανάγκη πραγματικής εξυγίανσης των οικονομικών της χώρας.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Πάγκαλος»

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τι Καραγκιόζηδες τι μασκαράδες…


Οι πολιτικοί μας δεν βλέπουν ότι καλά-καλά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν έξω και τους παίρνει ο κόσμος στο κατόπι και συνεχίζουν κανονικά τις κοκορομαχίες τους στην Βουλή προσπαθώντας ο ένας να ρίξει τα βάρη στον άλλον για την άθλια κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η χώρα.
«πολιτική μασκαράδων»
Μασκαράδες ή Καραγκιόζηδες;

Δεν μπορώ να ζήσω με τους μασκαράδες

Φτερό στο άνεμο η στήλη, διχασμένη ανάμεσα στο χρόνο, στον τόπο, στο παρελθόν, στο σήμερα και στο μέλλον. Οι «Μασκαράδες» που ασχολήθηκαν με το μικρόκοσμο μας, έσπασαν τα μηχανάκια της AGB , δεν μπορώ όμως να ζήσω με τους μασκαράδες,