Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ζώντας στην εποχή της καπνοαπαγόρευσης


Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής των αντικαπνιστικών μέτρων. Το υπουργείο Υγείας συλλέγει στατιστικά στοιχεία από παραβάσεις σε καταστήματα και χώρους εργασίας, προκειμένου να αξιολογεί την πορεία εφαρμογής και να προχωρεί σε διορθωτικές παρεμβάσεις.
Δημόσιες υπηρεσίες
Οσοι υπάλληλοι ήθελαν να καπνίσουν έβγαιναν έξω
Τι λένε οι καπνιστές
«Τα μέτρα είναι σωστά εν μέρει»
Ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ
Επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις του μέτρου
Αψηφώντας τον κίνδυνο του προστίμου, το Συντονιστικό των Επαγγελματιών Καφέ-Μπαρ, το οποίο αντιτάσσεται στον αντικαπνιστικό νόμο, επανέλαβε χθες τη θέση του -ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα προσφύγει και νομικά, αν και όπου χρειαστεί- σε μια συνάντηση που τα είχε όλα: και καφέ και... τσιγάρο.

«Δεν θέλαμε εξαιρέσεις», λέει η υπουργός

«Δεν θελήσαμε να προχωρήσουμε σε εφαρμογή κάποιου νόμου με εξαιρέσεις, που θα δημιουργούσε περισσότερο οικονομικό βάρος στους επαγγελματίες», δήλωσε χθες, μεταξύ άλλων η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας σε αντικαπνιστική εκδήλωση στο Ζάππειο, τονίζοντας πως το υπουργείο δεν έχει τη λογική του «κυνηγιού μαγισσών» για τους καπνιστές

Χαρμάνι αντιδράσεων, οργή για τους «ρουφιάνους»

Πανηγυρική ήταν για τους μη καπνίζοντες η χθεσινή μέρα. Για τους αρειμάνιους τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα: οργής, θυμού, απογοήτευσης, αλλά και κρυφής ελπίδας πως το ελληνικό... παραθυράκι θα ανοίξει και οι θεριακλήδες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το τσιγαράκι τους σε κλειστούς χώρους.

Τσιγάρο ή Υγεια..????

Η απαντηση γνωστη....

-Την υγειά μας να χουμε να καπνιζουμε.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου