Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΨΥΧΡΑΙ-ΜΙΑ, ΨΥΧΡΑΙ-ΔΥΟ, ΨΥΧΡΑΙ-ΤΡΕΙΣ και τους Φαγαμε..

(...αναδημοσιευση απο το ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ blogspot.com)
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: ο καιρός είναι άσχημος και βροχερός μετά τις 15 του μήνα. Αρχιμανδρίτης του Αγίου Όρους εξακολουθεί να νοσηλεύεται κατ οίκ… (συγγνώμη κατά κελίον) γνωστής μονής, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν απειλεί την Ε.Ε. με μποϋκοτάζ όλων των προϊόντων της, αν δεν αφεθεί τάχιστα ο μοναχός να συνεχίσει το real estate στην ευρύτερη περιοχή. Το δεύτερο δεκαήμερο ο ΓΑΠ ξεκινά τις διεργασίες διαδοχής του. Το PSI αναβάλλεται επ αόριστον, μαζί και οι εκλογές στην Ελλάδα. Τέλη του μήνα ψηφίζεται νέος φόρος με....
τ όνομα «αλτρουϊστικό τέλος» και προκύπτει από την φορολόγηση του 74% από τις ακαθάριστες αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων και την πώληση του 79% των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται. Οι υποψήφιοι για την ώρα είναι μόλις 38, αλλά επικρατέστεροι για την ώρα είναι ο Φ. Πετσάλνικος, ο Νικητιάδης, η Εύα Καϊλή και ο Φ. Σαχινίδης. Στη σοσιαλιστική Διεθνή επανεκλέγεται ο ΓΑΠ, με ομόφωνη απόφαση, μετά τις απανωτές επιτυχίες του, και μετά την Ευρώπη θα βάλουν στο στόχαστρο την Ασία και τη Ν. Αμερική. Στην Β. Κορέα απ το κλάμα για τον εκλιπόντα Κιμ έχουν «πλαντάξει» ήδη 657.987 Κορεάτες και διαβλέποντας τον κίνδυνο ορκίστηκε κυβέρνηση υπό τον υιόν Κιμ και υπουργούς πρωτοξάδερφα, συμπεθέρους, κουνιάδους και ανιψιούς, για να κατευναστεί η θλίψη και ανησυχία του λαού.

ΜΑΡΤΙΟΣ: στην πλατεία Ταχρίρ ξαναβγήκαν οι διαδηλωτές για να διαδηλώσουν για την κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, που διεξήχθησαν μετά τις διαδηλώσεις του Νοεμβρίου, που διαμαρτύρονταν για το στρατιωτικό καθεστώς που είχε προκύψει απ την ανατροπή του καθεστώτος, μετά τις διαδηλώσεις του Αυγούστου, που έγιναν για την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η τρόικα ζητά την υπογραφή του Σαμαρά για να δώσει την άλλη δόση, ο οποίος Σαμαράς σε συνέντευξη του στους «NEW YORK TIMES» ισχυρίστηκε πως αυτό είναι αδύνατον γιατί ξέχασε να βάζει την υπογραφή του με τόσους άσχετους που έχει μπλέξει και μόνο με «σταυρό» πια θα υπογράφει.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: η κυβέρνηση Παπαδήμου παρατείνει το βίο της κατά 6,5 χρόνια, διότι διαφορετικά δε θα πάρουμε την επόμενη δόση. Ωστόσο, επειδή ο ίδιος αφουγκράζεται την ανάγκη του λαού για δημοκρατία και για νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση και προκειμένου να την «φρεσκάρει» κάνει ανασχηματισμό «σκούπα». Διώχνει τρεις υφυπουργούς και ορκίζει 11 νέους υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου (μήπως οι άλλοι που έχουν χαρτοφυλάκιο χαμπαριάζουν τίποτα;) κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Π. Καψής με αναπληρωτές το Γ. Πρετεντέρη, τον Γ. Καμπουράκη και την Ο. Τρέμη. Αναπληρώτρια των αναπληρωτών θα είναι η Κ.Μακρή. ο μοναχός Ευφραίμ νοσηλεύεται ακόμα στο κελί του και ο πρόεδρος Πούτιν απειλεί ότι θα πλήξει στόχους του ΝΑΤΟ, αν συλληφθεί ο περιφέρων στην ομόδοξη Ρωσία Αγία Ζώνη. Ο Σαμαράς υπογράφει (με σταυρό) και ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση.

ΜΑΪΟΣ: Για πρώτη φορά την Πρωτομαγιά δουλεύουν διπλοβάρδια στην Ελλάδα αφού κατ εντολή του Φούχτελ καταργήθηκε η αναχρονιστική και ψευτο-προοδευτική απεργία της 1ης Μαϊου. Οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται, ενώ ο Μ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε πως ο ΓΑΠ θα έκανε πρωθυπουργός μόνο στους «Μαορί», άντε και σε νομάδες «Τουαρέγκ», ενώ θα μπορούσε να ναι και καλός υπουργός στους «Πυγμαίους» της Μποτσουάνα. Ο Μ. Καρχιμάκης τον κατηγόρησε για αχαριστία και προπέτεια, ενώ επιτέλους ο Ευ. Βενιζέλος άνοιξε τα χαρτιά του και δίνει 4ήμερη συνέντευξη τύπου για να εξηγήσει τους λόγους που θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στο κίνημα. Ο μοναχός Ευφραίμ αισθάνεται ήδη καλύτερα.

ΙΟΥΝΙΟΣ: ο μήνας θα μπει με μια πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης. Έφτασε το 65% των σχολικών βιβλίων στα σχολεία της επικράτειας και η Α. Διαμαντοπούλου θα δώσει συνέντευξη τύπου με την οποία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ψηφίζεται νέος φόρος με τα όνομα «τέλος υποψίας», έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα για τους επίδοξους φοροφυγάδες και υπολογίζεται με το 87% των εσόδων που είχαν οι φορολογούμενοι την πενταετία 2000-2005. Στη Β. Κορέα το κλάμα έχει περιοριστεί, ο λαός αρχίζει να συνέρχεται, ενώ στην πλατεία Ταχρίρ διαδηλώνουν εκ νέου, για να ανατραπεί η κυβέρνηση, που ανέτρεψε την προηγούμενη της, που είχε ανατραπεί με τη σειρά της, απ τις διαδηλώσεις της ανατραπείσας προηγούμενης της.

ΙΟΥΛΙΟΣ: η κυβέρνηση Παπαδήμου θα παρατείνει το βίο της με την ομόφωνη απόφαση των κομμάτων που τη στηρίζουν για άλλα 11,5 χρόνια μετά την έλευση των πρώτων 6,5. Δηλαδή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκλογές θα διενεργηθούν το 2030 ενδεχομένως το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, η κυβέρνηση «φρεσκάρεται» με την υπουργοποίηση ακόμα 14 υπουργών για να λειτουργήσει πιο εύρυθμα. Αναπληρωτές της αναπληρώτριας του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει η Έλλη Στάη με αναπληρωτή της το Χ. Κώνστα. Οι έλληνες ξεχύνονται στα χωριά τους για τις διακοπές, αφού ένας ειδικός φόρος «θερινών μετακινήσεων» πρέπει να πληρωθεί εντός του β δεκαημέρου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η τρόικα στον καθιερωμένο έλεγχο διαπιστώνει καθυστερήσεις και υστέρημα εσόδων και ζητά απ την κυβέρνηση Παπαδήμου να βρει άλλα 8 δις για να ξεμπλοκάρει και να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σε υπουργικό συμβούλιο αποφασίζεται η παραχώρηση στο ελληνικό δημόσιο όλων των ταμάτων,από όλες τις Παναγίες (Τήνου, Εκατονταπυλιανής, Σουμελά, Γοργοεπήκουσας, Γλυκοφιλούσας. Γιάτρισσας,κλπ), ενώ αποφασίζεται μόλις αναρρώσει ο μοναχός Ευφραίμ να ξεκινήσει πανελλήνια «τουρνέ» με τη Ζώνη της Παναγίας και τα έσοδα να διατεθούν για το στόχο του προϋπολογισμού του 2013. Στη Β. Κορέα κλαίνε τώρα μόνο στο βορειοδυτικό μέρος της, για τον εκλιπόντα «τιμονιέρη»Κιμ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: ο πρωθυπουργός με το υπουργικό του συμβούλιο, που αριθμεί πλέον μόλις 126 μέλη, ανακοινώνει στην έκθεση Θεσσαλονίκης ότι δεσμεύεται συνεχίζοντας την πολιτική του προκατόχου του, να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά 100 κατοίκους της ελληνικής επικράτειας. Τα σχολεία ξεκινούν και στους μαθητές δίνονται σημειώσεις χειρόγραφες, που τις έγραψαν οι καθηγητές για τους μαθητές τους το καλοκαίρι, γιατί επιτέλους πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να δουλέψουν κι όχι να κοπροσκυλιάζουν όλο το χρόνο. Έτσι αναμένεται η σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα. Ο ηγούμενος Ευφραίμ περιφέρει την Αγία Ζώνη στη Θράκη, ενώ θα γίνει και τηλε-μαραθώνιος πίστης όπου το ποσό θα καλύψει την «τρύπα» του προϋπολογισμού.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η κατάσταση στην πλατεία Ταχρίρ ομαλοποιείται, αν και οι δυνάμεις του στρατού βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο θρήνος στην Κορέα αναζωπυρώθηκε στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ ο Σαμαράς δήλωσε πως στηρίζει τον Παπαδήμο, αλλά η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης (2030 θυμίζουμε). Το τσάμπιονς λιγκ δε θα διεξαχθεί φέτος γιατί το περσινό ήταν όλο στημένο, με μόνο αγώνα που έγινε στα ίσα τη νίκη του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Προκειμένου ν αποφευχθούν τα περυσινά γεγονότα ματαιώθηκε το πρωτάθλημα. Ούτε ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται αφού όλες οι ομάδες υποβιβάστηκαν στη δ εθνική λόγω χρεών. Τα νερά «ταράζει» ο Τσάκας, που φέρνει απ το Άμπου-Ντάμπι πρόταση και συγκεκριμένα απ τον πρίγκιπα Αλ Φαρούκ λα ιλάχα ιλαϊλάχ μοχαμάντ ρεσούλ αλαχ. Συγκεκριμένα είναι κομιστής πρότασης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή ύψους 12 τρις 89 δις και 987 εκατ. Ευρώ για την αγορά της βαλκανικής της ανατολικής μεσογείου και του Πανδραμαϊκού ταυτόχρονα. Επιτέλους φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ και θα περισσέψουνε και τα λεφτά απ την περιφορά της Αγίας Ζώνης. Η παρέλαση της 28ης γίνεται κανονικά, με παρελαύνοντες τα θύματα του μνημονίου. Για πρώτη φορά παίρνουν μέρος 11.000.000 Έλληνες στην παρέλαση και φυσικά δε γίνονται έκτροπα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να οδηγούν σε αποτελέσματα. Μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων του Νικητιάδη, Καϊλή και Καρχιμάκη φαίνεται η πλάστιγγα να γέρνει επιτέλους προς Πετσάλνικο με αουτσάιντερ το Μπόλαρη, που φαίνεται να έχει δυναμική στη Β. Ελλάδα. Καταφτάνουν τα τέλη κυκλοφορίας που φέτος θα είναι πενταετίας. Δηλαδή οι κάτοχοι Ι.Χ. θα πληρώσουν για τα έτη 2013-2018, γιατί έχουν βρει το κόλπο με τις παραδόσεις των πινακίδων και παίρνουν τον «πούλο» στο τέλος του χρόνου οι εφορίες. Η τρόικα εμφανώς ικανοποιημένη με το μέτρο επαναφέρει το PSI. Ο Σαμαράς υπογράφει υπεύθυνη δήλωση (με σταυρό η υπογραφή) για τη δυνητική επιμήκυνση βίου της κυβέρνησης κατά 6 επιπλέον χρόνια με αντάλλαγμα την υπουργοποίηση του Μ. Χαρακόπουλου και Σταϊκούρα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Η πλατεία Ταχρίρ γεμάτη, στη Β. Κορέα κλαίνε, ο Σαμαράς υπογράφει, ο Ευφραίμ έχει «δέκατα», η τρόικα δυσφορεί, ο Παπαδήμος ορκίζει υπουργούς, οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται (σκασίλα μας), υπάρχει υστέρηση εσόδων……. Ο καιρός είναι βροχερός μετά τις 15 του μήνα

.κατά τα άλλα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου