Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ΕΚΤ δεν θα θελήσει να αναγκάσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εξέλθει εκούσια, σταματώντας εντελώς τη χρηματοδότηση της, εάν δεν εξασφαλιστεί πριν η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης – κάτι που όμως θα μπορούσε να συμβεί σύντομα.
 Όπως φαίνεται, ο άνθρωπος μαθαίνει ελάχιστα από την ιστορία του - με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει τα ίδια καταστροφικά λάθη, η προσπάθεια της ΕΕ να δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό Ράιχ, θα οδηγήσει ξανά στον επόμενο, μεγάλο πόλεμοοι προσπάθειες διάσωσης του ευρώ, καθώς επίσης η συνεχώς μεγαλύτερη "μετατόπιση" της εθνικής κυριαρχίας των κρατών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλες, με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης, θα οδηγήσουν στο ακριβώς αντίθετο: στον πόλεμο
 Tόσο ο φασισμός, όσο και ο ναζισμός, επεδίωκαν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Μουσολίνι είχε ισχυρισθεί το 1933 ότι, η Ευρώπη θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον πλανήτη, μόνο εάν ενωνόταν - μία άποψη, με την οποία πολύ δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Αντίστοιχα ο Γκέμπελ είχε ισχυρισθεί στις 11. Σεπτεμβρίου του 1940 πως ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι, "οι πολίτες της Ευρώπης δεν θα σκέφτονταν πενήντα χρόνια αργότερα με εθνικούς όρους". O στόχος της ένωσης της Ευρώπης ήταν ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι φασιστικός-ναζιστικός. Oποιος προσπάθησε να ενώσει την  Ευρώπη προκάλεσε πόλεμο - γεγονός που προβλέπεται και σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου